bilder


Annah är rädd för kakkerlackan som smet ut ur badrummet när tezz skulle döda den...snabba jävlar dom dära...märk varifrån fotot är taget...det är alltså Lena som står uppe i sängen och är minst lika rädd!



Dödande ögonblicket...nu är skiten dööööd!


Annah spanar efter vår lilla Geckoödla...som låter GECKOOOO GECKOOO, vi har inte sett den än...



Lena är glaaaaadddddd...



Long Beach



Annah är sjuuukt cool på sin moppe, jag känner mig som jag är fjorton igen, fast då var det en Puch Maxi och en Tommi Helmet istället...



Lena och Tezz på sin, vi har tänkt att övningsköra lite med lena snart, vad tycker MammaLena om det tro?

ja nu är det väl änså min tur!!!!

Hej allahopa!

Ja det är jag som har varit väldigt modig här nere. jag badar trots jellyfishes, jag åker båt när båten guppar från sida till sida (skulle inte ha förvånat mig om just jag trillat i) Jag hoppar upp på moppen och tycker inte att det är så farligt längre när vi blir omkörda av tutande thailändare. Jag ska inte berätta om våran näradödenupplevelse som vi hade på moppen fö några dagar sedan, det kan vi ta när vi kommer hem! Så nu tycker jag inte att flygresan hem ska bli så farlig =)

Vårat dagliga morgonmöte till skolan mån tis har varit en elefant som kommit gående på andra sidan vägen. Vi åker förbi gapande som de turister vi är.

Ja just det ja, jag var ju hos tandläkaren igår ( ja mamma det är inte så konstigt att just jag måste gå till tandläkaren när jag är i thailand) han var jätteduktig men jag har nog aldrig blivit så bedövad någon gång hos tandläkaren. Blev riktigt yr och somnade nästan. Jag var bedövad uppifrån tinningen och ner till hakan. Inte ens när jag skulle sova hade bedövningen gått ur. Det var väldigt svårt att dricka ;)

Nu ska vi snart iväg och spela beachvolley till Tezz stora glädje. Vi får väl se hur glad hon är när hon inser hur dålig jag är. =)

Hemlängtan är inte så stor. men jag saknar min mamma mu och min Peter.

ha det bra vi försöker skriva så ofta vi kan =)

Kramar /L

tisdag...

Japp då var det ännu en ny dag, tror veckorna här kommer gå väldigt fort!

Igår va Lena hos tandläkaren, tanden blev superbra, ser precis ut som vanligt och tandläkaren var jätteduktig! Jag vill nog också gå till tandläkaren, är mycke billigare här än i Sverige. Tror Lenas tand kostade ca  600 svenska kronor, billigt!

I dag är det personalmöte. Då ska vi bla spela beachvolleyboll! ÄNTLIGEN!!! Wihooo! Vi har övat grundslagen i volleyboll i poolen så vi är proffs på volleyboll!

Skriver mer om det i morgon!

/T

Måndag

Nu har skolveckan börjat igen!

Under helgen har vi varit på snorkling, vi skulle ha besökt en grotta men tyvärr var vågorna för höga så det blev endast snorkling. Inte så illa det heller, jag hade aldrig snorkliat tidigare och nu är jag helt såld på det, jag ska fixa snorkelprylar!

Själva båtåkandet var dock sådär... Det var ganska höga vågor, inte för att jag är någon expert då men... Lena var livrädd och satt med flytväst på hela resan. Tillslut satte hon sig vid förar hytten, eller vad det heter. Där blev fick hon egen underhållning i form av båtpersonal som spelade luftgitarr och berättade om tsunamin. Tror hon blev mycket lugnare av det!

Hon är allt bra modig den där Lena! Hon testar på allt som hon egentligen inte vågar! Veckans pris går lätt till henne! Priset är ett tandläkarbesök efterson hon i lördagsmorse tappade halva tanden!

Söndag gick enbart ut på att sola! Vi smörjde in oss väldigt noga fler gånger om dagen i solskyddsfaktor 30, nu ser vi ut som brända engelsmän, eller polkagrisar. annah påstår att hon har bruna ben, jag skriver det här för att vara snäll men så är det inte egentligen, de är polkagrisar de med... Vi testade även på thaimassage när vi ändå låg på stranden. Tror ajg är minst 5 cm längre! Så nu är jag en meter längre än alla thailändare. Det var väldigt skönt! Så det får bli vår helg sysselsättning i framtiden, i allafall så länge som vi är här!

vi ska lägga upp fler bilder när vi kommer till ett ställe som heter moon walk.

Thailand är toppen!

Stort Grattis på 25 årsdagen Lotta!! Tack för alla tips jag fått av dig! Fira ordentliget!

/ Tezz

Sawadeekah...eller hur det nu stavas!

Nu kommer en uppdatering av mig, Annah...tankte ta det fran min sida!

Thailand ar underbart....det ar verkligen sa! AJg har vant mig otroligt bra och det kanns inte alls lika jobbigt som i borjan men kakkerlackor och odlor och "inte kasta papper i toan" (vilket jag visserligen ar van vid fran alla batresor)

Idag ringde per....det blir alltid jobbigare nar man verkligen pratar med folk darhemma och speciellt da per...men det gar bra anda, jaghar det sa bra! Nasta ar tar jag med mig per hit sa jag far visa honom allt detta! vi bor ca 30 meter fran strande och har moon walk precis brevid...det ar en liten resort som har pool och resaurant. dar brukar vi kopa en fruitshake for 15:- och bada i poolen...inte helt fel det!

Vi trivs alla otroligt brea och thailandare maste vara varldens trevligaste folk...det ar alltid ett leende pa deras lappar och de halsar pa alla oss "faranger" som de kallar oss vasterlanningar...

Jag tycker att moppekroningen gar battre och battre och man vanjer sig med trafiken som ar har...det ar inte sa farligt som alla sager tycker jag...

Imorgion ska vi snorkla men nagra larare....nu kanske vi kan fa enn branna antligen!i klassen som jag har gar det 8 elever, det ar mest pa hela skolan!! jag kan verkligen engagera mig och lara kanna alla eleverna, underbart! det ar man val itne direkt van vid i sverige...mamma, jag tyckier verkligen att du ska soka jobb har nere for det ar en verklig upplevelse! Pappa, du kan ta tjanstledigt och vara housewife! eller hur, bra ide?

Saknar lilla Alina och brorsbarnen Arvid, Elias och Britta...ja jag saknar nog alla!
Foreste vill jag sla ett slag for geckoodlor! haftiga djur alltsa! de later ungefar sa har "GECKOOOO GECKOOOO" om morgonen sa de kan val liknas vid morgontuppen!

Nu laddar jag upp nagra bilder



Lena hade ratt! men vi ar sa tuffa och badar anda!





Har ar var fina toa! mark duschen i hornet! det ar svart att inte duscha ner hela toaletten!!



Har ar var kokshorna och aven garderob! Per, jag ar ocksa stokig sa det ar ok att du inte pakcat upp an!


och har ar var sovavdelning. langst bort till vanster far man ont i ryggen, i mitten fryser man ihjal och till hoger svettas man ihjal...vet inte riktigt hur det gar till men sa ar det iaf!!


var nyanlanda van lois som ocksa ska gora praktik pa skolan och tre bleka skaninavier!
vi vlovar att bli brunare snarast!




Detta var allt for denna gang, vi funderar pa att lagga upp bilderna pa resedagboken istallet, har for oss att det gar fortare dar. vi meddelar sa fort detta sker!

puss och kram och jag saknar er och speciellt Per, mamma o pappa (va mysigt det lat med kajaken, vill ocksa!!), familjen Lindstrom-Aschberg och familjen Adolfsson-Blomberg!!

Halsningar Annah


uppdatering

detta får bli en snabbis...igår jvar det strömavbrott hela dagen så klassen vvar hos läraren och hade lektioner, utan AC blir det olidligt att vara på skolan och brevid står en generator som alstrar häääärlig dieselånga ohc låter väääldigt myvket...eftermiddagen spenderades i Bin saladan där vi shoppade loss och prutade som galningar (Ullabritt "prutmästaren" kan vara stolt över sin dotter)
Sen åt vi middag på en pir och sen åkte vi hem till läraren Marica och badade i hennes pool som hon har på taket...rätt lyxigt faktiskt!!

En roligt grej är att när vi är i sverige tjatar vi alltid på eleverna att de ska låta bli pinnarna när vi är ute...barn och pinnar ni vet...här får man istället skriva "KALLE LÅT BLI KOKOSNÖTEN!!!!" hihi exotiskt eller hur!!

nu måste jga dra för magen kurrar och huden vill bli brun! nu blir det stranden resten av dagen!
i helgen ska vi ut på havet och snorklar runt fyra öar tillsammans med några lärare! Då ska vi också försöka få upp några bilder..det blir roligare så att ni ser hur vi bor och lever!

Vi saknar er alla!

Puss puss

/A

hfdhgfd

Hejsan allihopa!


Roligt att så många läser o kommenterar vår blogg!  


I Thailand ska man ta det lugnt och det gör även Internet, jag håller på att bli lite smått galen på det, men jag vänjer mig nog om någon vecka. Annars så blir det inga mer inlägg för då har jag slängt ut datorn genom fönstret!


Annars flyter det på bra, igår hade vi personalmöte hos en av lärarna vilket innebar glass och changöl. Sen gick vi och åt på nått ställe och det va fiiint! Det kostade oss ca 25 kr det är ett helt ok pris tycker jag.


Efter det hyrde vi moppe, stackars Lena var nog mest nervös! Lite fel känns det ju att köra på vänster sidan också! Moped är det man färdas på här typ. Måste säga att vi är väldigt modig, tror vi gör allt som vi sagt att vi inte ska göra! Eller också är vi bara dumma!?

Vi ville inte köra moppe först men det gör vi. Vi skulle aldrig köra moppe när det var mörk och det har vi också hunnit med att göra!


Skolan här är gööör bra! Små klasser och väldigt mysiga elever och lärare. Vädret är varmt idag är det 33 C.


Toa är inge kul! På skolan finns det ingen spol utan man får hälla i vatten. Och hemma i bungan finns det spol men man får inte spola ner papper, fast det har vi redan råkat göra. Oppps! Men vi vänjer oss nog och kan säkert även komma att gilla kakkerlackorna tillslut.


Tjipp o hej!

/T


Vi är framme!

Nu är vi här och det är VARMT!! Men allt är fantastiskt bra och skolan är inte som hemma, fast nästan!!
Vi kom igår kväll och möttes av Ake som skulle köra oss till Virina bungalows...vi tänkte att vi skulle få åka minibuss så som man får göra hemma ni vet...nej då..han visar oss till en pick-up med säten på längs sidorna på flaket och så  satt vi i tre timmar...det skumpade och gick fort som fan men roligt va det!

Sen kom vi fram och gick och åt! Det var gott och BILLIGT!! Sren somnade Annah som en klubbad säl och resten är historia...tezz frös hela natten och lena hade en för tjock kudde...men sängen var stenhård och det är den hemma hos Annah också så hon kände sig som hemma...

När vi vaknade steg vi ut på verandan och in i väggen...värmeväggen alltså...tusan va varmt det är!! det är helt underbart!
Nu sitter vi på skolan och har träffat lärarna och eleverna och Annah ska snart ut och vara rastvakt..precis som hemma!
Vi ska också köpa thailändska mobilkort så ni kan ringa till oss och det blir då inte så dyrt för oss...och hyra moppe ska vi också göra...ska först öva på att köra på vänstersidan...

Ja, bungaloven är bra...no more...men lite skit har väl ingen dött av!!! Myror i hörnet och insekter på väggarna...men vi har redan börjat vänja oss...Jag (annah) tycker faktiskt att det är helskönt...alla är så avslappnade och tar dagen som den kommer, mer av sånt i sverige tack! då skulle jag inte behöva stressa så mycket!!

Hoppas ni har det bra där borta på andra sidan!!

Vi saknar er!

Många väldigt varma hälsningar från KOH LANTA!!

/Thelenah

Arlanda.

Nu har vi kommit till Arlanda. Vi kör tävling för att få tiden att gå. Vi kallar tävlingen för Kändis vs Silikonmänniskor. För tillfället leder kändisarna med 7-1. Nu ska vi få upp blodsockret m lite mat så att vi inte blir ovänner d första vi gör!/L.A.T

Resfeber?

Jag resfeber? näe det kan jag väl aldrig tänka mig=D

Gårdagen gick åt till att köpa allt glömt. Skulle köpa stödstrumpor på apoteket för det ska man tydligen ha 230 spänn!!! Jag ringde mamma och frågade om det verkligen var nödvändigt? Och ja det var det tydligen, och mammor vet ju bäst satteeee jag köpte dom. Det var nog de dyraste strumporna jag köpt någon gång........dom hade väl kunnat varit glittriga eller åtminstonde blommiga men näääedå!

jag och Tezz som inte är sånna kändisar som Annah och är på queenurne Hrmpf, ringde och smsade flitigt igår.
Fick ett litet sms där det stod vart biljetten hem är. och den är nedaför den första biljetten. jag tror hon fatta. Annars får hon väl stanna nere i thailand då. Tokigt!

Jag har hela tiden sagt att japp sover det gör jag fortfarande som ett litet barn, och det har jag gjort  förutom i natt då. har legat vaken och tänkt.....och som alla vet så gör jag det väldigt mycket, ibland är det bra ibland är det dåligt. Inatt var det dåligt. Nu har jag väldigt mycket resfeber.

Dagen kommer nog gå åt till att springa runt runt hoppa upp och ner och ringa tezz tiotusentalsgånger

Vi åker imorgon för alla som inte visste det!

/L

5 dagar kvar...

ja så kort tid är det kvar till vi åker men först ska jag hinna med ett turnéstopp i Södertälje med Queen-gängen www.nightofqueen.se <---kolla in!

Jag har packat allt som ska med och jag lär ha glömt hälften och tagit med för mycket...har till och med (på pers inrådan) tagit med lite av hans kläder...varför då kanske ni undrar då och då kan jag berätta att han också varit ute och rest (dock lite längre bort och längre tid) och han sa en massa bra saker som gjorde att jag tog med lite av hans garderob också...

det konstiga var att han röstade bort mina 20 klänningar från Elise och mina 10 par sling back-pumps...jag fattar inte varför!! varför kan han inte bara förstå att jag måste ha med mig detta om det nu skulle hända att vi ska på middag med kungen???!!! jaja jag tar väl bara med mig dior-halsbandet och gucci-örhängena då...typiskt killar...

Dagens outfit: Vitt bandage från Claratappen och fönsterskapan...

Tjingeling (come on baby shake that thing...) och ses i thailand!

/ A


Koh Lanta...inte helt fel

Ja e int bitter

klart att jag vill åka till Thailand med dom bästa tjejerna som finns=D Lider bara av en väldans resfeber. herregud jag hade ju resfeber när jag skulle åka till Piteå förra våren och det var inom sverige. Då kan ni ju bara föreställa er hur nipprig jag är nu.

Nu är det inte långt kvar tills vi drar iväg upp i luften och landar i ett varmare land. I bangkok får vi se till så att vi inte har en röd eller gul tröja på oss. Jag tror att det är dom färgerna som sitter på domma dära demonstranterna. Men ni skola icke oroa er.  vi klarar oss!

packlistan är skriven så nu är det bara att börja packa, jag ska inte tråka ut er med att skriva upp min packlista här men jag kan lova er att jag packar i min underbara Louis Vuittonväska och högst på listan ligger mina älskade Diorklänningar. Naturligtvis är mina solglasögon från Gucci också nerpackade.

Au revoir / L


Saker jag inte kommer sakna när jag åker till Thailand

Plats nr 1 Daniel såkalart! Haha, närå skoja bara..

På riktiga plats nr 1 kommer pollen! Pollen är skit!

Plats nr 2 att jag aldrig har råd att gå på massage o sånt skit, det ska jag göra massor i thailand.

Plats nr 3 att jag måste bädda sängen själv varje dag! Söööönt!

Plats nr 4 vill jag shoppa kläder så är det mycket billigare, om det nu finns något ställe som säljer kläder i elefant size!?

Plats nr 5 Slipper förhoppningsvis både tråk fotboll o töl hockey, deras sport tidningar kanske skriver om lite fler idrotter!

Plats nr 6 TV SHOP på tv.

Sist men inte minst...

Plats nr 7 kalla sjöar som inte går att bada i!

/T

Saker jag kommer att sakna

MIN SÄÄÄÄNG!!!!!! minsängminsängminsängminsängminsängminsääääääääääääng!!!!
Eh förlåt Peterälskling, du kommer givetvis på första plats  =)

1. Peter, min underbare Peter dig kommer jag naturligtvis att sakna MEST AV ALLT!!!
2. Min säääng!!!!!!! Den är sådär perfekt. Den är helt underbar den sängen. suck!
3. Mina lakan (jag vill egentligen ta med egna men det är ju faktiskt bara onödigt eftersom vi får det där nere. Så ja, jag lämnar dom hemma.
4.Min nya underbara kudde som jag preciiiis köpt, jag får inte ont i nacken längre när jag sover, =D så då får vi väl se hur nacken blir i den fula äckliga sängen och den skabbiga kudden i dom skitiga lakanen i den smutsiga bungalowen. Närå jag trycker att det ska bli kul att åka till thailand!!! suck
5. Mitt kök, jaa det är sant, tänk er en tidig morgon kaffekoppen i handen och ett korsord framför sig och p4 på radion......oj my gaad i'm old.
6. Majmånad i Svergie. Doften, grönskan, vårsolen, 1:a majdoppet......detta säger allt. Nu tänker många "men du ska ju till THAILAND!!!" jag säger "jäjä säger du som får uppleva majmånad i sverige!!!"

Jag märker en ton i mitt skrivande som inte är så positiv....kan det vara resefebern som börjat bygga ett litet bo i min kropp hmmm?

/ L

Saker vi môste kômme ihôg å ha med ôss...

- ett glatt humör är väl det allra viktigaste (A har visserligen en tendens att bli lite grinig när hon lider av tristess...tex på ett flygplan där hon inte kan få ur sig sin kreativitet)

- Imodium (jag säger bara: konstig bakterieflora leder till diarré för L och T...inte för A, för hon är som fint folk (läs prinsessor) och håller inte på med bajseri)

- Studielitteratur (så vi kan komma hem och vara lika pålästa som alla andra är, för vi ska ju inte ligga på stranden efter vår praktikdags slut och vi ska absolut inte bara vila och spela beachvolley och äta mycket glass...nej vi ska P.L.U.G.G.A!!)

- Sofia Karlsson (skulle gärna få följa med som handbagage så A kunde plugga in henne i öronen och lyssna på ljuv stämma och vackert strängspel)

Jaaaa...det är alltså endast fyra saker vi måste ha med oss...och ett glatt humör  väger ju inte så mycket, inte ett paket imodium heller...däremot kan ju studielitteraturen väga en hel del och vad kan Sofia väga egentligen (trots att hon är så där sockersöt med en ännu sötare stämma måste hon ju iallafall väga 30kg? Mer än så kan hon ju inte väga eller?....

Nu är det endast 12 dagar kvar...sen står vi på Arlanda...

Heja Färjestad!

Ciao...

APRIL APRIL!!!

klart att tezz ska med till thailand när vi andra åker!!!

Vi tyckte att vi var ofantligt roliga att dra till med ett aprilskämt...och tänk vilka fina kommentarer vi har fått!

Thelenah vill tacka alla som stöttas oss i denna (trodde ni) tråkiga nyhet!

/t.a.l

Tråkiga nyheter......

Som vi alla vet har Tezz haft problem med sina biljetter från start. När vi hade fått våra biljetter (över internet som man får nu förtiden) så ändrades tiderna och vi fick nya biljetter men inte Tezz. Hon fick ringa och ringa, tjata och tjata. När hon äntligen fått sin biljett, så fick vi andra två ytterligare nya biljetter. Tezz som inte fick denna biljett heller har nu fått reda på att det har blivit vajsing med hennes biljettbeställning av någon konstig anledning!!!! Hon finns inte med i någon biljettbokningslista eller vad det nu heter. Så hon har två val antingen åker hon med oss den 19 april men måste då betala en ny biljett, eller så åker hon 26 april, 1 vecka efter och behöver då bara betala halva biljetten.

Dethär känns jättetråkigt eftersom vi verkligen hade sett fram emot att åka alla tre tillsammans och göra resten av flygresenärerna vansinniga på oss och våra entimmarsskrattanfall.

Vi återkommer med ytterliggare information så snart som vi vet något nytt.



/ Thailandstrion som tyvärr kanske bara kommer att bli en Thailandsduo

RSS 2.0